Mainos
Mainos

Vauvojen D-vitamiinivalmisteiden käyttösuosituksiin muutos

Alle yksivuotiaiden lasten D-vitamiinivalmisteiden käyttösuositus muuttuu Suomessa. Aiemmin kaikille vauvoille sama suositus porrastetaan.

Muutoksen taustalla on EU:n asetus, jolla nostettiin äidinmaidonkorvikkeiden ja vieroitusvalmisteiden D-vitamiinipitoisuuksia.

Koska korvikkeiden vitamiinipitoisuus kohoaa, on vaarana, että vitamiininsaanti nousee liian suureksi, kertoo neuvotteleva virkamies Sirpa Sarlio sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Yli 800 millilitraa vuorokaudessa äidinmaidonkorviketta tai vieroitusvalmistetta nauttivilla pikkulapsilla D-vitamiinivalmisteen uusi käyttösuositus on 2 mikrogrammaa vuorokaudessa. 500–800 millilitraa niitä nauttivilla uusi suositus on 6 mikrogrammaa vuorokaudessa.

Täysimetettyjen ja alle 500 millilitraa vuorokaudessa äidinmaidonkorviketta tai vieroitusvalmistetta nauttivien lasten D-vitamiinivalmisteen käyttösuositus säilyy entisellään, 10 mikrogrammassa per päivä. 

Oikaisu 22.9. klo 11.55: Muutettu uuden suosituksen mittayksikkö milligrammasta mikrogrammaksi

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme