Mainos
Mainos

Vauvojen matkailu yleistynyt

Vauvalomien suosituimmat maat ovat Espanja, Kreikka ja Italia.

Yhä useampi suomalaisvauva pääsee perheen mukana matkalle. Vauvamatkailun suosio on pikkuhiljaa kasvanut viime vuosina.

STT:n soittokierros matkatoimistoihin osoitti, että vauvalomien suosituimmat maat ovat Espanja, Kreikka ja Italia. Varsinaisia tilastoja vauvojen reissaamisesta ei ole, mutta matkatoimistojen näppituntuma on selvä.

- Kyllä sellainen tuntuma on, että vauvan kanssa matkustaminen on yleistynyt viime aikoina. Vauvoja otetaan mukaan ainakin tyypillisiin massaturistikohteisiin, kertoo esimerkiksi Tjäreborgin markkinointipäällikkö Kaija Holm.

Matkatoimistot kuitenkin yleensä suosittelevat, ettei kovin pienen vauvan kanssa lähdettäisi sellaisiin maihin, joihin tarvitaan rokotuksia. Myös maan yleinen turvallisuustilanne on hyvä tarkistaa etukäteen.

Neuvolahenkilökunta korostaa, että eksoottisiin maihin ihan pienen vauvan kanssa ei kannata mennä.

- Kyllä olisi hyvä odottaa, että vauva ehtii saada vastustuskykyä ja tärkeimmät rokotteet. Esimerkiksi puoli vuotta voi jo olla sopiva ikä matkustaa, suosittelee oululainen terveydenhoitaja Jaana Matikainen.

Matikaisen mukaan olennaista on kiinnittää matkalla huomiota käsihygieniaan. Myös vauvan nesteen saannista on pidettävä tarkka huoli. Kuumimpaan aikaan ei kannata matkustaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme