Mainos
Mainos

Väyrynen ei halua keskustan johtoon

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen ei asetu ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi. Väyrynen kertoi päätyneensä tälle kannalle, koska tarpeeksi nopea irrottautuminen EU-parlamentista ja paluu eduskuntaan olisi liian hankalaa.

Paavo Väyrynen

Väyrysen mukaan on kuitenkin edelleen mahdollista, että hän palaa eduskuntaan ja Suomen politiikkaan ennen seuraavia eduskuntavaaleja vuonna 2003.

Ehdokkuus oli vakavasti harkinnassa viimeisten kahden kuukauden ajan ja Väyrynen sanoo uskovansa, että olisi voinut vaaleissa menestyä. -Jouduin toteamaan, etten voisi johtaa puoluetta EU-parlamentista käsin. Ehdokkuus ja valinta edellyttäisivät että olisin valmis palaamaan heti syysistuntokauden alussa eduskuntaa, Väyrynen sanoi.

Esko Ahon Harvard-vierailu voi Väyrysen mukaan olla puolueelle haitaksi, koska puolue jää auttamatta hieman tuuliajolle. Vahinkojen laajuus riippuu kuitenkin siitä, kenet Ahon tuuraajaksi valitaan.

Väyrynen ei vielä suostunut kertomaan omaa suosikkiaan, vaan kehotti ehdokkaita esittelemään omia aatteellisia näkemyksiään. -Ovatko he valmiit varjelemaan Suomen puolueettomuutta ja vahvistamaan maamme itsenäisyyttä? Ovatko he valmiit irtisanoutumaan työreformista? Millaista alue- ja maatalouspolitiikkaa heidän mielestään tulisi toteuttaa, Väyrynen tivasi. Hän toivookin Kuopion puoluekokoukselta vilkasta aatteellista keskustelua. Hänen mielestään ehdokkaat ovat tähän asti olleet turhan paljon huolissaan keskustan julkikuvasta, vaikka puolueen aatteellinen linja on paljon tärkeämpi kysymys.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot