Mainos
Mainos

Väyrynen: Emu-päätöstä ei voi purkaa

Keskustan varapuheenjohtaja Seppo Kääriäisen mukaan rahaliitto on myös harppaus kohti EU:n liittovaltiota.

Keskustan europarlamentaarikon Paavo Väyrysen mukaan hallituspuolueiden yksimielisyys talous- ja rahaliitto Emun osalta merkitsee sitä, että huhtikuussa eduskunnassa tehtävää Emu-päätöstä ei voida purkaa uudessa eduskunnassa.

-On käynyt selväksi, että Emu toteutuu, liittovaltio-EU syntyy ja Suomi on siinä mukana, Väyrynen sanoi lauantaina Hämeenlinnassa. Väyrynen arvioi, että Euroopan unionista kehittyy liittovaltio ennen muuta siksi, että yhteisen raha- ja valuuttakurssipolitiikan rinnalle tarvitaan myös yhteinen finanssipolitiikkaa.

Myös keskustan varapuheenjohtaja Seppo Kääriäinen ennakoi, että talous- ja rahaliitto merkitsee pitkää harppausta kohti EU:n liittovaltiokehitystä.

Iisalmessa lauantaina puhunut Kääriäinen vaati hallitusta kertomaan, millaiseksi se näkee EU:n kehityksen yhteisen valuutan oloissa ja millaiseksi Suomen asema muodostuu.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme