Mainos
Mainos

Väyrynen: Hallitus toimettomana myrskyn hoidossa

Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen haukkuu maan hallituksen Tapani-myrskyn hoidosta. Väyrysen mielestä hallitus oli kriisin keskellä täysin toimeton ja vastuu sysättiin virkamiehille, energiayhtiöille ja korjausmiehille.

Myöskään vastuuministerit eivät saa hyvää arvosanaa raivokasta presidentinkampanjaa käyvältä ehdokkaalta.

– Kun sisä- ja elinkeinoministeri lopulta tulivat julkisuuteen viikon myöhässä, toinen kehui itseään ja toinen moitti muita. Koko hallituksen toiminnasta vastaavaa pääministeriä ei ole julkisuudessa vielä nähty, Väyrynen sivaltaa.

Väyrysen mukaan armeijalta olisi pitänyt pyytää virka-apua heti kriisin synnyttyä. Väyrynen lupaa, että presidenttinä hän puuttuisi myrskyn esiin nostamiin kriisijohtamisen ongelmiin päättäväisesti.

Armeijan uudistamista lykättävä

Väyrynen vaatii puolustusvoimien uudistuksen lykkäämistä yli presidentinvaalien, jotta seuraava presidentti armeijan ylipäällikkönä voisi vaikuttaa valmisteluun ja päätöksiin.

Väyrynen ehdottaa, että presidenttiehdokkaat pyytäisivät yhdessä hallitusta siirtämään päätöksiä muutamalla kuukaudella. Gallup-johtaja Sauli Niinistö ei halunnut tänään kommentoida Väyrysen aloitetta.

Julkisuudessa on arvioitu, että puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen esittelisi ensimmäiset linjaukset armeijan säästöistä maanpuolustuskurssin avajaisissa 23. tammikuuta eli heti presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot