Mainos
Mainos

Väyrynen haluaa lentoyhteyden Suomesta Murmanskiin

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen mielestä suomalaisyritysten tulisi pyrkiä pääsemään liikkeelle mahdollisimman nopeasti.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) yrittää saada suomalaiselle talouselämälle jalansijaa Luoteis-Venäjän markkinoille.

Väyrynen tekee keväällä vienninedistämismatkan Murmanskiin ja Arkangeliin ja toisen Pohjois-Norjaan. Väyrysen mukaan Venäjän luoteisosassa on käynnissä valtavat investoinnit. Näin on erityisesti kaasu- ja öljysektorilla, mutta myös Murmanskin satamaa ja alueen teollisuutta tullaan laajentamaan voimakkaasti.

Väyrynen katsoi aamukahvitilaisuudessaan tänään, että suomalaisyritysten tulisi pyrkiä pääsemään liikkeelle mahdollisimman nopeasti, jos jalansijaa halutaan saada.

Venäläinen toimintaympäristö on vaativa ja edellyttää usein tietynlaista sisäänajoa ja sen kautta hankittavaa kokemusta. Tässä mielessä ei ministerin mielestä pitäisi väheksyä pienempiäkään bisnesmahdollisuuksia.

Lentoyhteys Murmanskiin

Väyrysen mukaan Suomesta Murmanskiin pitäisi saada lentoyhteys. Asia on selvittelyn alla, ja eri toteuttamisvaihtoehtoja on useita.

Kalottialueen lentoliikennettä on pyritty virittelemään yhteiskunnan tuella aikaisemminkin, mutta koskaan se ei ole noussut kaupallisella tasolla kannattavaksi mahdollisuudeksi. Väyrynen näkee, että mahdollisuudet kannattavaan lentoliikenteeseen ovat nyt olemassa.

- Murmanskin alueella on ostokykyistä väkeä yhä enemmän, hän perustelee.

Väyrynen muistuttaa myös, että ranskalainen öljy-yhtiö Total on mukana Barentsin öljyhankkeessa. Yhtiön edustajien on matkustettava alueelle, ja yksi mahdollisuus saattaa olla Suomen kautta lentäminen.

- Toivon, että jo tämän vuoden aikana saataisiin tämä lentoyhteys aikaan.

Muurmanskin alueella on Väyrysen mukaan syytä parantaa myös konsulipalveluja, joille olisi kova kysyntä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme