Mainos
Mainos

Väyrynen: Kataisen havittelema hallitus ei vastaa kansan tahtoa

Eduskunnasta vaaleissa pois jäänyt ministeri Paavo Väyrynen (kesk) arvioi Jyrki Kataisen (kok) kokoavan hallitusta, joka ei vastaa kansalaisten tahtoa.

Väyrynen kirjoittaa blogissaan, että jos hallitusneuvotteluissa toimitaan Kataisen ehdottamalla tavalla, Suomeen syntyy hallitus, jonka kokoonpano ja politiikka eivät alkuunkaan vastaa Suomen kansan eduskuntavaaleissa ilmaisemaa tahtoa.

Väyrynen sanoo, että johtavaksi hallituspuolueeksi asettuva kokoomus oli paikoilla mitaten keskustan jälkeen vaalien toiseksi suurin häviäjä. Vaalien ainoa voittaja, eli perussuomalaiset, olisi jäämässä hallituksen ulkopuolelle.

Väyrysen mukaan SDP:n tulisi selvittää vielä kerran mahdollisuudet sellaisen hallituksen muodostamiseen, jossa vaalivoittaja perussuomalaiset olisi mukana.

"Perussuomalaiset pettivät äänestäjänsä"

Väyrysen mukaan perussuomalaiset petti äänestäjänsä jättäytymällä muodostettavana olevan hallituksen ulkopuolelle.

- Kun puolue jättäytyi neuvottelujen ulkopuolelle, syntyi tulos, joka on heidän kannaltaan huonompi kuin keskustan Mari Kiviniemen hallituksessa ajama linja. Olemalla tiukkana euroalueen velkakriisiä koskevissa ratkaisuissa Timo Soini on pitämässä kiinni yhdestä vaalilupauksestaan, mutta samalla hän on pettämässä kymmeniä muita.

Väyrysen mukaan perussuomalaisten jättäytyminen Eurooppa-politiikan perusteella hallituksen ulkopuolelle synnyttää sinipunahallituksen.

- Se on viemässä kehitystä täysin päinvastaiseen suuntaan kuin mihin perussuomalaiset olivat vaaleissa luvanneet maatamme johdattaa, kirjoittaa Väyrynen.

Paavo Väyrysen blogi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme