Mainos
Mainos

Väyrynen: Kepu symppasi liikaa kokoomusta - äänemme valuivat persuille

Eduskunnasta pudonnut keskustan konkaripoliitkko Paavo Väyrynen katuu syvästi asettautumistaan ehdolle Uudenmaan vaalipiirissä Lapin vaalipiirin sijaan.

- Kyllähän se jälkikäteen ajatellen oli valtava moka. Olisin tullut valituksi Lapista komealla äänimäärällä varsinkin, kun Hannes Manninen jäi pois eduskunnasta eikä ollut enää ehdokkaana, totesi MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Väyrynen.

Väyrynen pitää keskustan tappiota Uudellamaalla yllättävän kovana.

- Puolet äänistä ja puolet paikoista lähti. Kuvittelin, että pystyn turvaamaan puolueen menestystä Uudellamaalla, mutta en siihen kyennyt, vaan menetin kannatusta ja putosin.

Väyrynen katsoo, että keskusta kaatui Eurooppa-politiikkaan. Väyrysen mukaan puolue hoiti huonolla tavalla politiikkansa Euroopan velkakriisin suhteen. Hän kokee leimautuneensa itse puoleen EU-päätöksissä.

- Uskottavuus oli heikko, koska olin hallituksen mukana näissä päätöksissä. Sekään ei vaikuttanut, että mediassa kerrottiin, että olin Mauri Pekkarisen kanssa eri kannalla, Väyrynen sanoo.

Väyrysen mielestä keskustan suurin virhe oli se, että se samaistui liikaa kokoomuksen Eurooppa-politiikkaan. Hän muistuttaa, että keskustan äänestäjäkunnan ja jäsenistön suuri enemmistö on ollut alun perin sitä mieltä, että Suomen ei olisi pitänyt liittyä unioniin.

- Keskustan olisi pitänyt erottautua kokoomuksesta, joka taas oli hyvin innokkaasti ajamassa näitä laina- ja tukijärjestelyjä. Tässä syntyi vastakkainasettelu kokoomuksen ja perussuomalaisten välillä, ja keskusta samaistui aivan liikaa kokoomukseen.

Väyrysen mukaan asetelma aiheutti sen, että perussuomalaiset otti ainakin osittain keskustan paikan Suomen poliittisella kartalla.

- Jo aikaisemmin meiltä on mennyt jonkin verran kannatusta perussuomalaisille. Näyttää siltä, että aika moni meidän jäsenistämme äänesti perussuomalaisia näissä vaaleissa.

(MTV3)

Katso ministeri Paavo Väyrysen (kesk.) haastattelu: (Huomenta Suomi 20.4.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme