Mainos
Mainos

Väyrynen: Markkapuheet eivät aiheuta hermostuneisuutta

Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen kannattaa edelleen euron ja markan rinnakkaiseloa. Hänen mielestään Suomen tulisi irroittautua euroalueesta ja käyttää markkaa ja euroa samaan aikaan.

– Idea olisi sama kuin Ruotsissa. Vientiteollisuus ja ulkomailla matkustavat ihmiset käyttävät euroja ja kotimaassa ovat käytössä kruunut. Meillä olisi sitten sama tilanne, Väyrynen hahmotteli MTV3:n ehdokastentissä.

Väyrynen korosti, että päätökset talouspolitiikasta kuuluvat valtioneuvostolle ja eduskunnalle, mutta hän näkee, että presidenttiehdokaskin voi esittää oman mielipiteensä asiasta. Hän ei peruisi ehdotustaan, vaikka pääsisi presidentiksi.

– Totta kai se on olemassa järkevänä vaihtoehtona. Voi olla, että Euroopan tilanne muuttuu niin, että se tulee esille hyvinkin vakavasti. Voihan olla, että koko euroalue hajoaa.

Väyrynen ei usko, että puhe markan palauttamisesta aiheuttaisi ihmisissä epävarmuutta.

– Eihän se mitään hermostuneisuutta aiheuta. Kyllä yhteiskunnallista keskustelua pitää pystyä käymään. Tämä ajatus on poliittisesti ja taloudellisesti järkevä, mutta se on esimerkiksi Suomen valtaeliitille hankala, Väyrynen latasi.

(MTV3)

Katso Paavo Väyrysen esiintyminen tentissä

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot