Mainos
Mainos

Väyrynen ottaisi markan takaisin

Keskustalainen pitkän linjan poliitikko Paavo Väyrynen irrottaisi Suomen Euroopan yhteisvaluutta eurosta.

Väyrynen kirjoittaa blogissaan, että euroalueen velkakriisin takia Suomi joutuu kantamaan kohtuutonta taakkaa muiden jäsenmaiden auttamisesta. Väyrysen mukaan Suomen itsenäisyys uhkaa samalla kaventua, kun euroaluetta kehitetään liittovaltion suuntaan.

- Suomen onkin varauduttava irrottautumaan yhtenäisvaluutasta ja ottamaan sen rinnalla käyttöön oma kansallinen rahansa. Tällöin olisimme samassa asemassa kuin Ruotsi ja Tanska.

Värynen sanoo, että useat velkakriisin maat joutuvat vaikeuksiensa takia irrottautumaan yhteisvaluutasta. Sen jälkeen euroalueeseen jäisivät vain jotkin Keski-Euroopan maat. Muut EU:n jäsenmaat siirtyisivät käyttämään euroa yhteisenä rahana oman kansallisen valuuttansa rinnalla.

Väyrynen arvioi, että eroamiseen riittäisi sama menettely, jolla euroalueeseen liityttiin, eli eduskunnalle annettava tiedonanto, jota edustajien enemmistö tukee.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme