Mainos
Mainos

Väyrynen: Päätös Portugalista tuskin suosii perussuomalaisia

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) tahtoo selvittää Portugalin velkakestävyyden, ennen kuin Suomi päättää osallistua maan auttamiseen.

—Nyt kun Portugali on pyynnön esittänyt, siihen pitää tietysti ottaa kantaa. Pitää selvittää ensin Portugalin velkakestävyys ennen kuin päätös tehdään, Väyrynen sanoi MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Väyrynen ei usko, että päätös Portugalin auttamisesta ennen vaaleja suosii perussuomalaisia.

—On oikein, että ennen vaaleja on esillä isoja kysymyksiä, joista väitellään.

Väyrynen palasi viime yönä Bagdadista, jossa hänen johtama yritysvaltuuskunta tapasi muun muassa Irakin pääministeri Nuri al-Malikin. Valtuuskunnassa oli Elinkeinoelämän keskusliiton, Teknologiateollisuuden ja yritysten edustajia.

Väyrynen toivoo, että Suomi lämmittäisi uudelleen suhteensa Irakiin. Hänen mielestään maan turvallisuustilanteesta on syntynyt ulkomaailmalle liian huono kuva.

— Irakissa alkaa olla yrityksille kunnon toimintaympäristö. Siellä on valtava jälleenrakennusurakka ja meillä on juuri sellaista osaamista, mitä siellä tarvitaan. Turvallisuustilanne ei ole Irakissa ulkomaalaiselle niin huono, kuin mitä annetaan ymmärtää.

Katso ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen (kesk.) haastattelu: (Huomenta Suomi 7.4.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot