Mainos
Mainos

Väyrynen: Puukauppa turvattava yhteistyöllä

Ulkomaankauppa- ja kehitysministerin Paavo Väyrysen (kesk.) mukaan Suomen omat toimenpiteet puukaupan turvaamiseksi korostuvat, kun ratkaisu puutullikiistassa viivästyy. EU:n ja Venäjän väliset neuvottelut eivät eilen Genevessä johtaneet tuloksiin.

- Mahdollisten veroratkaisujen lisäksi tarvitaan teollisuuden, metsänomistajien ja valtiovallan yhteinen tehokas kampanja puukaupan vauhdittamiseksi, Väyrynen toteaa.

Yksityismetsien lisäksi Väyrynen haluaisi lisätä hakkuita valtion, kuntien ja seurakuntien omistamissa metsissä.

- Uskon, että kaikkien kolmen yhteisöllisen omistajan metsistä voidaan saada lisää puuta, ja yksityismetsissähän on valtava puumäärä. Voimme saada lyhyeksi aikaa jopa koivukuituakin omista metsistämme niin, että ensi vuodenvaihteen kriisitilanteesta voidaan selvitä kokonaan kotimaisen raaka-aineen turvin. Kunhan vain kaikki ponnistelevat tämän tavoitteen hyväksi, toivoo Väyrynen.

- Kun kaikki tekevät parhaansa, teollisuuden puun tarve voidaan tyydyttää kokonaan ilman tuontia Venäjältä siksi kunnes WTO-neuvotteluissa sovittavat kohtuulliset vientitullit astuvat voimaan.

Väyrynen muistutti, että EU:n komission ja Venäjän välinen yhteydenpito jatkuu heinäkuussa. Seuraavat varsinaiset neuvottelut käydään syyskuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme