Mainos
Mainos

Väyrynen: Puutulleista kynnyskysymys

Venäjän WTO-jäsenyydelle

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen mukaan Suomi pyrkii nostamaan raakapuun tullit ehdoksi Venäjän WTO-jäsenyydelle Siperian ylilentomaksujen ja Venäjän rautatietariffien ohella.

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen sanoo, että Venäjän aikeista nostaa raakapuun vientitulleja on muodostumassa kynnyskysymys Venäjän WTO-jäsenyydelle. -Suomi ei anna periksi puutulliasiassa, vakuuttaa Väyrynen.

Pietarin kansainväliseen talousfoorumiin osallistunut Väyrynen keskusteli puutulleista mm. Euroopan unionin talouskomissaarin Peter Mandelsonin kanssa.

Väyrysen mukaan Suomi pyrkii nostamaan raakapuun tullit ehdoksi Venäjän WTO-jäsenyydelle Siperian ylilentomaksujen ja Venäjän rautatietariffien ohella. -Olemme yrittäneet viestittää Venäjälle, että puutullit ovat pitkällä tähtäimellä haitallisia myös Venäjälle eikä ainoastaan Suomelle, sanoo Väyrynen.

Väyrynen lisää, että puutullit ovat EU:n ja Venäjän vuonna 2004 laatiman WTO-pöytäkirjan hengen vastaisia. Pöytäkirjassa Venäjä sitoutuu luopumaan vapaakaupan esteistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot