Mainos
Mainos

Väyrynen tarjoutuu ulkoministeriksi ja presidentiksi

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) haluaa jatkaa ministerinä, jos keskusta on mukana seuraavassa hallituksessa.

– Jos keskusta kaikkien käänteiden jälkeen on mukana seuraavassa hallituksessa, olen käytettävissä valtioneuvoston jäseneksi - mieluimmin ulkoministeriksi.

Väyrynen haluaa jatkaa työtään ulkopolitiikan parissa presidenttinä, jos kansa hänet siihen tehtävään valitsee. Konkaripoliitikko kertoi tiedotustilaisuudessaan käynnistävänsä presidenttikampanjansa heti, kun maahan on saatu uusi hallitus. Hänellä on takanaan jo keskustan Peräpohjolan ja Lapin piirien tuki.

– Uskon, että voitan jäsenvaalin ja tulen puolueen ehdokkaaksi.

Väyrysen mielestä Suomen poliittisessa kulttuurissa presidenttiehdokkuuteen suhtaudutaan kummallisella tavalla.

– Mahdollisten ehdokkaiden odotetaan osoittavan vastahakoisuutta. Presidentiksi ei saisi ainakaan pyrkiä. Tämä on outo asenne. Presidentiksi on valittava henkilö, jolla on kirkas visio, vahva missio ja luja tahto toteuttaa sitä, Väyrynen korosti.

(MTV3- STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme