Mainos
Mainos

Veden säästämisohjeista luovuttiin Raisiossa

Runsaat sateet ovat tuoneet helpotuksen Raision-Naantalin vesilaitoksen piirissä asuvan noin 30 000 henkilön elämiseen. Veden säästämiseksi annetutuista ohjeista on nyt luovuttu. Raision-Naantalin vesilaitoksen yhtymäjohtaja Jyrki Valtonen kertoo, että viime viikkojen sateet takaavat Raision, Naantalin, Merimaskun ja Rymättylän asukkaille vettä nyt vähintäin neljäksi kuukaudeksi.

-Kaikki veden säästämiseksi annetut tiukatkin vetoomukset ja ohjeet on voitu poistaa. Valtonen myöntää, että vesitilanne kävi ennen sateiden alkua "viimeisellä rajalla". Vaikeuksista selvittiin vain ankaralla säästökuurilla ja lisäveden ostolla naapurikunnista.

Vesilaitos toimittaa asiakkailleen normaalipäivänä noin 17 000 kuutiota vettä. Säästämisvetoomukset pudottivat vedenkulutusta jopa 5000 kuutiota vuorokaudessa. Tulevaisuuden vesipula pyritään estämään Turun seudun kuntien yhteisellä hankkeella, jossa vettä ryhdyttäisiin ottamaan Kokemäenjoesta. Tämä apu on kuitenkin käytettävissä aikaisintaan 4-5 vuoden kuluttua. Siihen saakka Raision-Naantalin vesilaitos joutuu mahdollisina kuivina aikoina turvautumaan naapuriensa apuun. Valtosen mukaan rakenteilla onkin nyt entistä suuremmat yhteydet Turun vesijohtoverkostoon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme