Mainos
Mainos

Veden vähyys helpottaa tekoaltaiden rantojen puhdistusta

Kemijoki Oy on tänä kesänä päässyt raivaamaan Lapin tekoaltaiden rantoja normaalia paremmin altaiden veden vähäisyyden vuoksi. Parhaillaan Lokan ja Porttipahdan tekoaltaiden rannoilla roihuavat valtavat kantoroviot.

Kemijoki Oy rakensi Lokan ja Porttipahdan tekoaltaat vesivarastoikseen 60-luvun lopussa. Tuolloin altaiden pohjalle jätettiin metsää, joka on haitannut myöhemmin muun muassa kalastusta. 90-luvun alusta lähtien rantoja on kunnostettu liki 700 kilometriä.

- Tänä vuonna on ensimmäistä kertaa altaiden historiassa kesäkaudella vesi näin alhaalla ja me olemme 2,5 metriä normaalitilanteen alapuolella, jolloin meillä on ollut mahdollista raivata sellaisia allaspohjia, mitä aikaisemmin ei voitu raivata, kertoo Kemijoki Oy:n kiinteistöpäällikkö Raimo Kaikkonen.

Kesän aikana rantoja on raivattu kaivinkoneilla, metsäkoneilla, mönkijöillä ja jopa tunturinrinteistä tutulla rinnekoneella.

Yhteensä Kemijoki-yhtiö on käyttänyt altaiden siistimisraivauksiin kymmenessä vuodessa yli kaksi miljoonaa euroa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.09.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot