Mainos
Mainos

Vedenkorkeudet nousemassa tulvalukemiin Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla ja Etelä-Lapissa vedenkorkeudet nousevat lähipäivinä kevään tulvalukemiin, ennustaa Suomen ympäristökeskuksen Tulvakeskus.

Virtaamat ovat lähteneet tänään kasvuun ja virtaamien kasvu saa myös jokijäät liikkeelle. Tulvakeskus ennustaa, että Simojoella jäät lähtevät huomenna tai ylihuomenna.

Oulunjoen vesistöissä tulvahuippu ajoittuu SYKE:n arvion mukaan myös vappuun. Tulvista ennustetaan suuruudeltaan keskimääräisiä.

– Jäiden kasautuminen voi aiheuttaa nopeaa vedennousua myös Kivi-, Kuiva-, Livo- ja Siuruanjoella. Tornionjoen alaosan jäänlähtö ajoittuu ennusteen mukaan vapun tienoille, kerrotaan tiedotteessa.

Vaasan rannikon pienet joet sekä Kyrönjoki nousevat jälleen tulvakorkeuksiin. Lumen sulanta alkaa näkyä Lapin vesistöissä vapun tienoilla.

Tulvakeskuksen mukaan tämän viikon runsaat lumi-, räntä- ja vesisateet nostavat jokien vedenkorkeuksia lähes koko maassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme