Mainos
Mainos

Vedenottamo suljettiin öljyn vuoksi Outokummussa

Öljyä ei valunut paljon, mutta se oli levinnyt laajalle alueelle. Vahingon ei uskota vaikuttavan outokumpulaisten vedensaantiin.

Kolmikannan vedenottamo on jouduttu sulkemaan järveen valuneen öljyn vuoksi Outokummussa Pohjois-Karjalassa. Öljyn sekaista ainetta ei ilmeisesti ole päässyt kaupungin vedenottamoon.

Kalastaja huomasi öljylautan eilen iltapäivällä. Öljyä ei ollut paljon, mutta se oli levinnyt 700 neliömetrin alueelle. Öljy poistettiin, mutta tänään sitä ilmestyi lisää.

Öljyisen aineen alkuperää ja tarkkaa koostumustakaan ei toistaiseksi tiedetä. Ympäristöviranomaiset ovat ottaneet näytteitä Kolmikanta-järvestä.

- Puomeihin on ilmaantunut samaa mönjää tänäänkin ehkä tuulen mukana. Pumppaamo on poissa käytöstä sen aikaa, kun tutkimukset vievät, kertoo työnjohtaja Pentti Toivanen kaupungin vesi- ja viemärilaitoksesta.

Vahingon ei uskota vaikuttavan outokumpulaisten veden saantiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme