Mainos
Mainos

Vedestä löydettiin kolibakteeria Nakkilassa jo eilisiltana

Nakkilassa eilisiltana tehty rutiininomainen vedentarkastus antoi yllättävän tuloksen. Viikkalan vedenottamolta otetuista näytteistä löytyi Escherichia coli -bakteereita. Bakteerilöydös viittaa veden ulosteperäiseen saastumiseen.

– Meillä ei ole tietoa, mistä bakteeri on vedenottamolle päässyt. Tällä hetkellä meillä ei ole myöskään tietoa, onko kolibakteeria vedenottamon lisäksi myös vesijohtovedessä, mutta varotoimenpiteenä juomavettä on keitettävä viisi minuuttia, kertoo tekninen johtaja Harri Kukkula.

Ennen kuin vesi johdetaan vedenottamolta vesijohtoverkostoon, se kloorataan.

– Näin ollen saattaa olla, ettei bakteeria löydy verkostosta. Olemme ottaneet vesijohtovedestä näytteet, mutta niiden analysointi kestää 18 tuntia. Huomenna tiedotetaan, jatkuuko veden keittokehoitus, jatkaa Kukkula.

Kolibakteeri saattaa aiheuttaa oksentelua

Nakkilan kunta antoi tiedotteen asiasta tänään puoliltapäivin.

- Ryhdyimme toimenpiteisiin sen jälkeen, kun saimme tulokset kakkosnäytteestä, jolla varmennettiin eilisiltaisen näytteen antama tulos, kertoo Kukkola.

Kolibakteeri saattaa aiheuttaa muun muassa oksentelua ja ripulia.

Lue kunnan tiedote vesitilanteesta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle Satakunta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme