Mainos
Mainos

Vedet vaarassa vuotaa ympäristöön hallitsemattomasti – Talvivaara aloittaa lisäjuoksutukset

Kaivosyhtiö Terrafame ilmoitti aloittavansa lauantaina puhdistettujen vesien lisäjuoksutukset aiemmin Talvivaarana tunnetun kaivoksen lähivesistöihin. Lisäjuoksutuksien Kortelammelta ja Latosuolta arvioidaan kestävän vuoden loppuun.

Yhtiö perustelee juoksutuksia sillä, että Kortelammen ja Latosuon patojen vedenpinta on noussut niin korkealle, että vedet ovat vaarassa vuotaa ympäristöön hallitsemattomasti.

Yhtiö kertoi ilmoittaneensa Kainuun ely-keskukselle, ettei pysty noudattamaan ympäristölupaa. Yhtiö vetoaa runsaisiin sateisiin ja kiistanalaista purkuputkea koskeviin rajoituksiin.

Terrafame tähdentää myös toimineensa vasta niin vähän aikaa, ettei ole juurikaan pystynyt vaikuttamaan kaivosalueen vesitilanteeseen.

Talvivaaran kaivostoiminta siirtyi elokuussa valtion omistamalle Terrafame Oy:lle, joka ryhtyi ajamaan Sotkamossa sijaitsevaa kaivosta ylös.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme