Mainos
Mainos

Vehkalahdella halutaan kansanäänestys kuntaliitoksesta

Vehkalahtelaiset eivät kaikki kannata Vehkalahden kunnanhallituksen päätöstä kuntaliitoksesta Haminan kanssa. Vehkalahden kunnanjohto vastaanotti tänään kansalaisryhmän adressin jossa vaadittiin, että kuntaliitoksesta järjestetään kansanäänestys. Kunnallisen kansanäänestysaloitteen on allekirjoittanut runsaat puolentuhatta Vehkalahtelaista.

Haminan ja Vehkalahden kunnanhallitukset päättivät ripeästi käytyjen neuvottelujen pohjalta kuntaliitoksesta kaksi viikkoa sitten. Haminan kaupunginvaltuuston ja Vehkalahden kunnanvaltuuston on määrä tehdä päätös liitoksesta 10. huhtikuuta.

Kun viisi prosenttia äänioikeutetuista tekee aloitteen neuvoa-antavasta kansanäänestyksestä, tulee kunnanvaltuuston käsitellä se välittömästi. Kunnanjohtaja Kari Halosen mukaan Vehkalahden kunnanhallitus valmistelee kansanäänestyksestä tehdyn aloitteen viikon kuluttua pidettävään valtuuston istuntoon ylimääräisenä asiana.

- Olimme varautuneet siihen, että pidämme ensi keskiviikon ylimääräisen hallituksen kokouksen. Siinä valmistelemme äänestystä koskevan asian valtuustolle ja käsittelemme sen ennen yhdistymissopimusta, Halonen sanoo.

Haminan ja Vehkalahden kuntaliitoskaavailut kaatuivat runsas vuosi sitten, koska kansanäänestyksessä Vehkalahdella äänestäneistä enemmistä vastusti kuntien yhdistämistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot