Mainos
Mainos

Vehmersalmen turmakoneen moottori löytyi

Vehmersalmen turmakoneen irronnut moottori on löytynyt illansuussa. Sukeltajat nostivat ylös myös potkurin ja koneen akun.

Moottorin löytyminen on ensiarvoisen tärkeää tapauksen tutkinnalle. Koneen osat kuljetetaan varastohalliin Vehmersalmella, missä niiden tekninen tutkinta aloitetaan. Eilen löytyi koneen runko.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtavan tutkijan Ismo Aaltosen mukaan mielenkiinto keskittyy siihen, kuinka suurella teholla moottori oli ennen törmäystä veteen.

– Todennäköisesti moottori ei sammunut ennen törmäystä, hän arvioi.

Keskuksen erikoistutkija Tii-Maria Siitonen kertoi tiedotustilaisuudessa aamulla, että koneen ohjaaja tuskin yritti laskeutua. Koneen suuret vauriot osoittavat, että nopeus törmäyshetkellä oli vähintään 160 kilometriä tunnissa. Normaalisti vesitason laskeutuessa nopeus on selvästi pienempi.

Lauantaina sattuneessa turmassa kuoli kolme saman perheen jäsentä. Konetta ohjannut mies oli erittäin kokenut ilmailualan ammattilainen. Kuolonuhrien oikeuslääketieteellinen tutkimus tehdään huomenna.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme