Mainos
Mainos

Vehviläinen haluaa maille yhtenäiset korvauskäytännöt

Liikenneministeri Anu Vehviläinen toivoo yhtenäisyyttä maiden välisiin korvauskäytäntöihin lentojen viivästystilanteissa. Nyt tuhkakaaoksen aikaan jumissa olevien matkustajien oikeuksista korvauksiin on ollut ristiriitaista tietoa.

Vehviläisen mukaan varsinkin EU:n säädöksissä olevasta reittimatkustajien huolenpito-oikeuspykälästä ja sen tulkinnasta on ollut hyvin erilaisia näkemyksiä:

– Olisi hyvä, että jokainen omasta kansallisuudestaan olisi tasavertainen tällaisessa tilanteessa.

Moni lentoyhtiö on kritisoinut lentoliikenteen rajoituksia liioitelluiksi. Vehviläisen mukaan koelentojen korkeus ei vastaa kuitenkaan sitä, mitä esimerkiksi hornettien kautta on saatu.

– Ilmaan noustaan silloin, kun ei ole mitään riskiä. Lentoyhtiöt eivät tee päätöksiä, vaan viranomaiset tekevät, Vehviläinen sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot