Mainos
Mainos

Vehviläinen kummeksuu VR:n opiskelija-alennusten leikkauksia

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) toivoo, että VR palauttaisi lippuihinsa opiskelija-alennuksen ulkomailla opiskeleville suomalaisille.

VR poisti alennuksen viime joulukuun alussa, koska se olisi pitänyt ulottaa kaikkien EU-maiden opiskelijoihin. Ulkomailla opiskelee lähes 4500 suomalaisnuorta.

- VR on valtion kokonaan omistama yhtiö, mutta lipputuotteet, hinnat ja alennukset ovat yhtiön omissa käsissä. Ihmettelen suuresti VR:n opiskelijoihin nyt kohdistamia heikennyksiä, Vehviläinen sanoi kannanotossaan tiistaina.

Tänä keväänä VR puolestaan lopetti opiskelijahintaisen lomapassin, jolla voi matkustaa kotimaassa kolmena päivänä rajoittamattomasti. VR:n päätökset ovat sapettaneet opiskelijajärjestöjä, ja ne ovat katsoneet, että päätöksillään VR vieroittaa opiskelijat kokonaan junien käytöstä.

Vehviläisen kannanoton jälkeen VR toimittikin julkisuuteen tiedotteen, jossa se kutsui opiskelijajärjestöt keskustelemaan alennuksista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme