Mainos
Mainos

Vehviläinen: Virkamiesten karenssit jo mahdollisia, mutta harvinaisia

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan valtion virkamiehille on ollut mahdollista asettaa karensseja jo noin kymmenen vuoden ajan.

Vehviläinen sanoi eduskunnassa kyselytunnilla, että mahdollisuutta ei ole kuitenkaan juuri käytetty ehkä taloudellisten syiden vuoksi. Uusi laki virkamiesten karensseista on eduskunnan hallintovaliokunnan käsittelyssä.

– Se karenssiaika voi olla korkeintaan yhden vuoden, ja siltä ajalta jos karenssi laitetaan, täytyy maksaa palkka sellaisenaan. Tämä olisi ollut mahdollista jo nyt. Meillä on ollut jo vuodesta 2007 suositukset olemassa ja käsitykseni mukaan tätä ei ole kovinkaan paljon käytetty. Varmaan juuri tästä syystä sitä ei haluta turhaan käyttää, sanoi Vehviläinen.

Asia on noussut jälleen esille kokoomuksen ykkösavustajan Joonas Turusen saatua johtajan paikan terveyspalveluyhtiö Mehiläisestä.

MTV Uutisten tietojen mukaan uuden lain voimaantulo saattaa lykkääntyä ensi vuoden alusta muun muassa vaikeiden määrittelykysymysten vuoksi esimerkiksi siitä, keitä karenssi koskisi. Lain kaatumista kokonaankaan ei pidetä mahdottomana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme