Mainos
Mainos

Vehviläinen: VR saisi olla avoimempi kannattavuudestaan

Liikenneministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mielestä valtion tukeman raideliikenteen matkustajamäärien ja junayhteyksien hintojen pitäisi olla julkisia.

- Jos valtion budjetista laitetulla rahalla tuetaan kaukoliikennettä, olisi hyvä olla läpinäkyvää ja avointa, mitä sillä saadaan aikaiseksi, hän sanoo.

Vehviläisen mukaan ei voida edellyttää, että VR osakeyhtiönä kertoisi kaikkia tunnuslukujaan. Olisi kuitenkin mahdollista erottaa valtion tukemat junayhteydet muista ja kertoa vain niistä.

Vehviläisen kommentti liittyy korkeimman hallinto-oikeuden toissapäiväiseen ratkaisuun, jonka mukaan liikenne- ja viestintäministeriö on perustellut lainvastaisesti päätöstään salata ostoliikennejunien taloustiedot.

Oikeus ei ottanut kantaa siihen, pitäisikö tietojen olla julkisia. Se palautti asian kuitenkin ministeriölle uudelleen käsiteltäväksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot