Mainos
Mainos

Veikkaus ei haluaisi luopua Yle-yhteistyöstä

Suomalaiset saattavat joutua totuttelemaan lottoarvonnan siirtymiseen kaupallisille kanaville.

Viestintävirasto aikoo ottaa kantaa siihen, onko Veikkauksen ja Ylen yhteistyösopimus lainmukainen. Veikkaus ei haluaisi luopua nykyisestä menettelystä, mutta joutuu sopeutumaan viranomaisen ratkaisuun. Mitään varasuunnitelmaa yhtiössä ei ole.

– Tämä on vuosikymmeniä jatkunut vakiintunut lähetystapa näille arvonnoille. On tietysti hyvä että selvitetään asiat, joiden koetaan selvittämistä kaipaavan. Itse en näe tässä ristiriitaa, ilman muuta toimimme sitten niin kuin viranomaiset katsovat hyväksi asiassa linjata, Veikkauksen toimitusjohtaja Juha Koponen sanoo.

Koposen mielestä rahapelien näyttäminen julkisella kanavalla on perusteltua, koska se on omiaan luomaan luotettavuutta ja avoimuutta julkiseksi ja yleishyödylliseksi säädettyyn toimintaan, jota rahapelaaminen Suomessa on.

– Veikkauksen puolella ei ole tapahtunut sellaisia muutoksia, jotka vuosikymmeniä jatkuneeseen käytäntöön jotenkin vaikuttaisivat.

Yle vetoaa eduskuntaan

Lain mukaan Yle ei saa lähettää mainontaa tai tuottaa sponsoroitua ohjelmaa. Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajan Atte Jääskeläisen mukaan kyse on ensinnäkin siitä, onko Veikkaukselle myyty niin halvalla palveluita, että olisi kilpailtu markkinoilla Yle-veron tuotolla.

– Tähän en usko, me olemme yrittäneet pitää huolta siitä, että hinta on semmoinen että se kattaa kustannukset.

Jääskeläisen mukaan toinen kysymys on, voiko Yle näyttää lottoarvonnan.

– Yle-laissa oleva kielto mainontaan ja sponsoroitiin ei ole sellainen, että eduskunta olisi sitä säätäessään tarkoittanut, että Yle ei saisi näyttää lottoarvontaa.

Viestintäviraston Yle-tutkinta tuli ilmi, kun viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi siitä vastauksessaan kansanedustaja Sanni Grahn-Laasosen (kok.) kirjalliseen kysymykseen.

Grahn-Laasosen mukaan Veikkaus on kertonut maksavansa Ylelle vuosittain 3,5 miljoonaa euroa yhteistyöstä. Yhtiöiden yhteistyö voidaan Grahn-Laasosen mielestä rinnastaa sponsorointiin tai vastaavaan kaupalliseen toimintaan.

Veikkaus on myös STT-Lehtikuvan asiakas.

(MTV3 - STT)

Katso Tanja Huutosen juttu (Kymmenen uutiset 11.1.2013)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot