Mainos
Mainos

Veikkaus: Eläkejärjestelyt tehty ohjeen mukaan

Veikkaus ilmoittaa mediatiedotteella, että sen eläkejärjestelyissä ei ole epäselvyyksiä. Veikkauksen mukaan sillä oli opetusministeriön lupa myöntää vuonna 2010 varatoimitusjohtaja Olli Sarekoskelle samat edut kuin hänen edeltäjälleen Jussi Isotalolle.

Helsingin Sanomat julkaisi tänään uutisen, jossa kerrottiin Veikkauksen toimitusjohtajan ja varatoimitusjohtajan eläkejärjestelyistä. Veikkaus ei ole toiminut eläkeasiassa luvatta tai tarkoituksella ohjeen suosituksen vastaisesti.

Veikkauksen mukaan se esitti hallitukselle vuonna 2005 yhtiön kannalta edullisinta ratkaisua toimitusjohtaja Risto Niemisen hoitamatta jääneiden eläkevakuutusmaksujen hoitamiseksi. Edullisimmaksi osoittautunut ryhmäeläkevakuutus toi järjestelyn piiriin myös silloisen varatoimitusjohtaja Jussi Isotalon .

Jussi Isotalon jäätyä eläkkeelle Veikkaus teki hallitukselleen selvityksen Niemisen eläkemaksujen hoitamiseksi sekä varmisti toimintatavan luvallisuuden omistajaltaan, silloiselta opetusministeriöltä.

Suomen hallituksen talouspoliittisen ministeriövaliokunnan ohje vuodelta 2009 koski muun muassa valtionyhtiöiden johdon uusia sopimuksia. Veikkauksen mukaan sen varatoimitusjohtajan Olli Sarekosken vuonna 2010 päätetyt eläke-etuudet ovat sidonnaisia toimitusjohtaja Niemisen vuonna 2005 tehtyyn eläkejärjestelyyn. Niemisen jäädessä eläkkeelle Sarekosken eläkejärjestely tulee Veikkauksen hallituksen uuteen käsittelyyn.

Veikkauksen muulla johdolla ei ole erillisiä eläkesopimuksia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme