Mainos
Mainos

Veikkaus, RAY ja Fintoto yhdistyvät – näin päätöstä perustellaan

Veikkaus, Raha-automaattiyhdistys ja Fintoto yhdistetään. Valtioneuvoston talouspoliittinen ministerivaliokunta on päättänyt asiasta. Sisäministeriö aloittaa lainsäädännön valmistelun heti.  

Tavoitteena on vahvistaa suomalaisten rahapelien yksinoikeusjärjestelmää luomalla yksi valtion kokonaan omistama rahapeliyhtiö.  

– Yksinoikeusjärjestelmä on paras tapa estää rahapeleihin liittyvät väärinkäytökset ja vähentää rahapelaamisen sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Samalla säilyy rahapelien tuottojen käyttö yleishyödyllisiin tarkoituksiin, valtioneuvosto perustelee tiedotteessaan.  

Tuottojen jaosta säädetään uudella tulonjakolailla.   

"Johdonmukaista ja järkevää"

Ensimmäisessä vaiheessa yhdistämistä valmistelemaan perustetaan väliaikainen integrointiyhtiö, jonka hallituksessa on kuusi jäsentä. Valtio nimittää puheenjohtajan ja kaksi jäsentä. Nykyiset rahapeliyhtiöt nimeävät yhden jäsenen kukin.  

Uusi valtion kokonaan omistama rahapeliyhtiö perustetaan myöhemmin.  

Veikkauksen toimitusjohtaja Juha Koponen pitää rahapeliyhtiöiden yhdistämispäätöstä johdonmukaisena ja järkevänä. Hänen mukaansa yhdistäminen selkiyttää ja virtaviivaistaa suomalaista rahapelijärjestelmää.  

Koponen arvioi, että vuonna 2017 kaikki tutut pelit ovat saatavissa yhdeltä luukulta tai yhdeltä nettisivustolta.  

Uudella rahapeliyhtiöllä on Koposen mielestä leveämmät hartiat kehittää uusia pelejä ja varmistaa hyvä asiakaspalvelu.  

RAY toivoo pikaista etenemistä

Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) toimitusjohtaja Veli-Pekka Nummikoski on huojentunut valtioneuvoston odotetusta päätöksestä yhdistää rahapeliyhtiöt.

Nummikosken mukaan RAY:n toiveena on, että yhdistymisen aikataulu olisi mahdollisimman nopea. Hänestä olisi hyvä, ettei epävarmuuden aika peliyhtiöissä venyisi pitkäksi.

Nummikoski ennakoi, että asiakkaille yhdistyminen mahdollistaa paremmat pelit, uusia pelejä ja laajemman tarjonnan. 

Hippos päättää Fintoton lähtemisestä yhtiöön

Hevospelejä järjestävän Fintoton lähteminen mukaan yhteiseen uuteen rahapeliyhtiöön ei ole vielä varmaa, kertoo Fintoton toimitusjohtaja Pertti Koskenniemi.  

Hän korostaa, että yhdistymiseen liittyen lopulliset päätökset Fintotosta tekee omistaja Suomen Hippos ry.   

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot