Mainos
Mainos

Velkajärjestelyyn pääsy helpottuu

Uusi lakiesitys mahdollistaa velkajärjestelyn myöntämisen jatkossa tähänastista useammin.

Yksityishenkilöiden pääsy velkajärjestelyyn on helpottumassa.

Uuteen lakiesitykseen sisältyvien yksityiskohtaisempien säännösten myötä velkajärjestely voidaan jatkossa myöntää tähänastista useammin.

Uusien säännösten mukaan velkajärjestelyn myöntämisessä otetaan huomioon erityisesti velkaantumisesta kulunut pitkä aika. Asiaan vaikuttavat myös mm. pitkään jatkunut velkojen perintä ja velallisen omat toimet velkojensa maksamiseksi.

Aiemmin velallinen on joutunut maksamaan velkojaan lisää, jos hänen tulonsa kasvavat tai hän saa esimerkiksi perinnön. Lakimuutoksen myötä tämäkin seikka lievenee hiukan: esimerkiksi velallinen saa pitää lisääntyneet tulonsa, jos niiden määrä ei ylitä 800 euroa kalenterivuoden aikana.

Tasavallan presidentin on määrä vahvistaa velkajärjestelylain muutokset tänään, ja uudistus tulee voimaan 1. tammikuuta 2003. Uudet säännökset tuovat helpotuksia myös velkajärjestelyssä jo oleville. Tämän vuoden loppuun mennessä velkajärjestely on myönnetty noin 54 000 velalliselle. Hakemuksia on hylätty vajaat 10 000.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot