Mainos
Mainos

Velkajärjestelyyn suunnitellaan lievennyksiä

Yksityishenkilön velkajärjestelyä haluttaisiin kannustaa lieventämällä velallisen lisätulojen käyttöä velkoihin. Oikeusministeriön työryhmän mielestä lisätuloista puolet olisi kanavoitava velalliselle. Nyt velallinen saa lisätuloista kolmanneksen.

Sen sijaan työryhmä ei näe tarvetta muuttaa oman asunnon käyttöä velkojen vakuutena. Etenkin yritystoiminnassa oman asunnon menetystä on pidetty suurena ongelmana, mutta maksukyvyttömyystyöryhmä muistuttaa, että velkajärjestelyssä velallinen voi tietyin edellytyksin säilyttää omistusasuntonsa.

Myös konkurssiin haetulla on mahdollisuus säilyttää omitusasuntonsa hakeutumalla velkajärjestelyyn. Maksukyvyttömyystyöryhmän työ liittyy pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen yrittäjäohjelmaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot