Mainos
Mainos

Velkakriisi ajaa eläkeyhtiöiden sijoitukset pois euroalueelta

Kuluneella vuosineljänneksellä työeläkelaitosten sijoituksissa panostettiin euroalueen ulkopuolisiin maihin.

Varsinkin Suomen suhteellinen osuus sijoituskannasta laski. Tämä käy ilmi Telan tuoreesta analyysistä.

Euroalueen ulkopuolelle ovat sijoittaneet erityisesti yksityisen sektorin työeläkevakuuttajat. Trendi on ollut vallitseva vuoden 2005 lopusta alkaen. Suomeen on sijoitettu samaisella ajanjaksolla 30–35 prosenttia sijoituskannasta.

Suurimman työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen talouden ja eläkepolitiikan johtaja Jaakko Kianderin mukaan euroalueen heikon vetovoiman selittää valtioiden velkakriisin luoma epävarmuus.

– Hyvätkin sijoituskohteet kärsivät. Euroopassa kyllä on hyviäkin pörssiyhtiöitä, mutta pörssikurssien kuukausia jatkunut lasku ja alentuneet arvostukset vähentävät euroalueen vetovoimaa. Juuri nyt pelätään euron hajoamista ja sen arvaamattomia seurauksia.

Ilmarinen vastaa 870 000 suomalaisen työeläketurvasta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot