Mainos
Mainos

Velkua on elinvoimaisin kunta

Manner-Suomen kuntien elinvoimaisuus on selvitetty. Elinvoimaisimmaksi kunnaksi Oulun yliopiston maantieteen laitoksen tutkimuksessa nousi Velkua vuoden 1997 tilastomuuttujien pohjalta laskettuna.

Lounaissuomalainen taloudeltaan vahva ja väestöltään koulutettu, mutta vähäinen 250 asukkaan saaristokunta peittosi tutkimuksessa seuraaviksi sijoittuneet pääkaupunki Helsingin ja teknologiagoljatti Espoon.

Kymmenen elinvoimaisimman eli tehokkaimmin ympäristön muutoksiin vastaamaan ja asukkaiden hyvinvoinnista huolehtimaan kykenevän kunnan joukkoon sijoittuivat Velkuan, Helsingin ja Espoon lisäksi järjestyksessä Kauniainen, Uusikaupunki, Tuusula, Tampere, Kirkkonummi, Salo ja Hamina. '

Helsingin seutu vahva


Helsingin seudun kaikki kunnat sijoittuvat 50 elinvoimaisimman kunnan joukkoon. Heikoin seudun kunnista oli Järvenpää, jonka sijoitus oli 44:s.

Tilastokeskuksen julkaisemassa Oulun yliopiston maantieteen laitoksen tutkimuksessa tutkittiin kuntien elinvoimaisuutta vuosina 1989-1997.
(STT)

Tutustu Suomen elinvoimaisimpaan kuntaan, Velkuaan

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot