Mainos
Mainos

Veltto Virtanen pyrkii pormestariksi

Tampereen perussuomalaiset asettivat maanantaina pormestariehdokkaakseen Pertti "Veltto" Virtasen. Kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Virtanen tunnetaan parhaiten pitkästä urastaan rock-muusikkona.

Syksyn kunnallisvaaleista on Tampereella tulossa pormestarivaalit, sillä puolueet nostavat näyttävästi esiin omia pormestariehdokkaitaan. Kaupunginjohtajan tilalle tulleen pormestarin valitsee valtuusto, mutta suoran kansanvaalin puolesta on jo tehty aloite eduskunnassa.

Tampereen nykyinen pormestari Timo P. Nieminen (kok) on hoitanut tehtävää vuoden 2007 alusta alkaen. Kokoomuksen, RKP:n ja sitoutumattomien valtuustoryhmät ovat asettuneet tukemaan Niemistä pormestariksi valtuustokaudelle 2009-2012.

Sosiaalidemokraattien pormestariehdokas on lääkäri ja kaupunginvaltuutettu Hanna Tainio, joka ensimmäisessä pormestarinvaalissa hävisi Niemiselle. Vasemmistoliitto tarjoaa pormestariksi apulaispormestari Sirkkaliisa Virtasta. Vihreiden ehdokas on Irene Roivainen, sosiaalityön tutkija ja kaupunginvaltuutettu.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme