Mainos
Mainos

Venäjä haluaa keventää rajamuodollisuuksia

Venäjän Suomen-suurlähettiläs vakuuttaa, että Venäjä pyrkii jo lähiaikoina helpottamaan kulkua Venäjälle. Pyrkimyksenä on, että rajamuodollisuudet veisivät korkeintaan kymmenen minuuttia.

Venäjän suurlähettiläs lupailee, että rajamuodollisuudet Suomen ja Venäjän välillä keventyvät lähivuosina selvästi.

Suomalaisten pääsyä Venäjän rajan yli aiotaan nopeuttaa. Muutaman vuoden kuluttua kaikkiin raja- ja tullimuodollisuuksiin kuluu enää korkeintaan kymmenen minuuttia, Venäjän Suomen suurlähettiläs Vladimir Grinin arvioi.

Suurlähettilään mukaan lähiaikoina on suunniteltu venäläisten kontrollipalvelujen määrän supistamista rajalla. Tarkoituksena on, että rajalle jäisivät Suomen tapaan vain rajavartiosto ja tulli. Lisäksi venäläiset aikovat ottaa niin sanotun vihreän linjan käyttöön kaikilla raja-asemilla.

-Kaikki tämä osoittaa, että me todella pyrimme helpottamaan ihmisten elämää ja tekemään hyvät naapurisuhteemme Suomen kanssa todella avoimiksi, luonnollisiksi ja vilpittömiksi, Grinin sanoi.

Grinin puhui Lahdessa pidetyssä Suomi-Venäjä-seuran Etelä-Suomen piirijärjestön kokouksessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot