Mainos
Mainos

Venäjä ihmettelee valtakunnansyyttäjän Anton-päätöstä

Venäjä on suivaantunut Suomen apulaisvaltakunnansyyttäjän päätöksestä, jonka mukaan Anton Salosen salakuljettamisesta Suomeen ei nosteta syytteitä.

Venäjän ulkoministeriö hämmästelee verkkosivuillaan julkaisemassaan kannanotossa suomalaisviranomaisten päätöstä.

Kritiikin kärki kohdistuu erityisesti siihen, että pojan salakuljetuksessa auttanut suomalaisdiplomaatti ei saanut syytettä. Venäjän ulkoministeriö huomauttaa diplomaatin rikkoneen paitsi Suomen ja Venäjän lakeja, myös Wienin diplomaattisuhteita koskevaa sopimusta.

Venäjän ulkoministeriö ei ole kuitenkaan ottanut yhteyttä Suomen ulkoministeriöön päätöksestä.

Ulkoministeriö ihmettelee syyttämättäjättämispäätöksen yhteydessä mainittuja inhimillisiä perusteita.

- On hyvin tunnettua, mihin johtaa lähestymistapa, jossa ensi sijalla eivät ole lainmukaisuus ja oikeusjärjestys, vaan subjektiiviset käsitykset tarkoituksenmukaisuudesta, ulkoministeriö sivaltaa.

- Erityisen hämmästyttävää on kuulla tällainen kanta suomalaisviranomaisilta, jotka perinteisesti lukevat maansa kehittyneisiin oikeusvaltioihin.

Venäjän ulkoministeriön paheksuva kanta levisi eilen laajalti Venäjän median verkkosivustoille. Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Salakuljetusjupakka liittyy Anton Salosen vanhempien väliseen huoltajuuskiistaan. Äiti vei pojan Venäjälle isän tietämättä, ja isä haki hänet salaa takaisin Suomeen keväällä 2009.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot