Mainos
Mainos

Venäjä kiristää ulkopolitiikkaansa

(MTV3/Anna Paasonen)

Pertti Salolainen (kok.)

Salolaisen mukaan Venäjä pelaa kovaa ulkopoliittista peliä.

Aamun Huomenta Suomessa vierailut kansanedustaja Pertti Salolainen (Kok.) sanoo, että Venäjä haluaa palauttaa asemansa suurvaltana.

Kohua herättänyt Venäjän lähetystön neuvoksen kannanotto Suomen Nato-jäsenyyteen ei Salolaisen mukaan ole sattuma.

- Lähetystön neuvos ei lausu tällaista ilman tukea. Lausunto ei ole hänen yksityisyritteliäisyyttään.

Venäjällä on menossa vahva ulkopolitiikan kiristäminen. Lausunto on Salolaisen mukaan vain eräs heijastus Venäjän ulkopolitiikan uudistuksesta.

Venäjä on perääntymässä Euroopan tavanomaisia aseita rajoittavasta TAE- sopimuksesta sekä keskimatkanohjusten lakkauttamisesta. Se on puuttunut myös muun muassa Kosovon itsenäisyyskysymykseen ja Yhdysvaltojen suunnitelmiin sijoittaa ohjuksia puolaan

- Tämä on kovaa ulkopolitiikkaa. Venäjä pyrkii vahvistamaan ulkopoliittista asemaansa Yhdysvaltojen aseman heikennyttä. Se myös pyrkii palauttamaan Neuvostoliiton aikaista supervalta-asemaansa.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot