Mainos
Mainos

Venäjä lupaa lisää tullimiehiä rajalle

Suomen ja Venäjän tullien pääjohtajatapaamisessa päätettiin myös perustaa työryhmä, jonka tehtävänä on selvittää kuukauden aikana, millaisia ongelmia eri rajanylityspaikoilla on.

Venäjän tullin pääjohtaja Andrei Beljaninov lupaa lisää tullimiehiä Suomen vastaisille rajanylityspaikoille. Väen lisääminen merkitsee useampia palvelupisteitä ja helpottaa siten autoliikenteen sujumista.

Beljaninov ilmoitti asiasta Suomen ja Venäjän tullien pääjohtajatapaamisessa Moskovassa tänään. Keskustelujen pääaiheeksi nousivat maiden väliset liikenneongelmat.

Neuvotteluissa päätettiin perustaa työryhmä, jonka tehtävänä on selvittää kuukauden aikana, millaisia ongelmia eri rajanylityspaikoilla on.

Suomen tullin pääjohtajan Tapani Erlingin mielestä liikenteen puuroutumisesta on liiankin ärhäkästi syytetty vain tullia. Hän pitää keskeisempänä sitä, mitä pitäisi tehdä Venäjän rajalla oleville lukuisille virkamiehille.

- Periaatteessa rajalla tarvitaan vain tullimiehet ja rajamiehet. Nyt paikalla on kuitenkin 6-7 viranomaista, joiden toiminta haittaa logistiikkaa rajan tuntumassa. Joukossa on mm. liikennemiliisi, eläin- ja kasvinsuojeluviranomaisia sekä standardoimislaitosten edustajia, hän kertoo.

Erling löytää myös Suomen puolelta korjaamista. Hänen mielestään liikennevirrat pitäisi osata jakaa tasaisemmin rajanylityspaikkoihin Vaalimaalle, Nuijamaalle ja Imatralle. Ennakkoilmoitusjärjestelmää hyväksi käyttäen taakka voitaisiin jakaa sujuvammin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme