Mainos
Mainos

Venäjä lupaa lopettaa rekkojen tehotarkastukset

Venäjä on luvannut lopettaa tehostetut kuorma-autojen tullitarkastukset tällä viikolla. Asiasta on tiedottanut kansainvälinen maantiekuljetusjärjestö IRU Suomen Kuorma-Autoliitolle tänään.

SKAL on pitänyt nyt Venäjällä vallinnutta käytäntöä TIR-sopimuksen vastaisena ja sille on harkittu vastatoimia. Suomen tullihallituksen johto ja Luoteis-Venäjän tullijohto puolestaan neuvottelevat huomenna puoleltapäivin itärajan rekkatilanteesta.

Tapaamisen paikaksi on kaavaltu Vaalimaan kohdalla olevaa Venäjän Torfjanovkan raja-asemaa. Tätä ennenkin tullien välistä neuvonpitoa on ollut jatkuvasti, mutta mitään ratkaisevaa ei ole saatu aikaan.

Nuijamaalla kestosuma

Venäjälle pyrkivien rekka-autojen jono oli päivällä Lappeenrannan Nuijamaan raja-aseman kohdalla edelleen noin kymmenen kilometrin pituinen. Nuijamaalta rekkoja pääsi Venäjälle aamulla kello seitsemästä lähtien kolmen tunnin ajan. Sen jälkeen raja meni jälleen kiinni, kun Venäjän puolen kahden kilometrin tieosuus täyttyi.

Suomeen jäi matkan jatkamista odottamaan runsaan viiden kilometrin jono. Odotusaikana jono kasvoi, kun siihen liittyi uusia Venäjälle meneviä tavarakuljetuksia. Raja on määrä avata uudelleen kello 15.00.

Vaalimaan raja-asemalla Virolahdella ei ole rekkoja jonottamassa lainkaan. Pahimmillaan jonot olivat lauantaina, jolloin Nuijamaalla odotti 13 kilometrin jono ja Vaalimaallakin odotusajat pitenivät.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme