Mainos
Mainos

Venäjä lupaa viisumihelpotuksia matkustajille

Venäjä ei lupaa palauttaa viisumivapautta Suomesta Viipuriin tai Pietariin suuntautuvien risteilyjen matkustajille, mutta helpotuksia viisumin saantiin ja alennuksia sen hintaan harkitaan.

Näin kertoi Suomen ulkoministeriön passi- ja viisumiyksikön päällikkö Juhani Niemelä tänään Moskovassa käytyjen keskustelujen jälkeen.

Venäläiset lupasivat lähettää konkreettisen ehdotuksensa muutaman päivän kuluttua. Niemelän mukaan Venäjä harkitsee ryhmäviisumien myöntämistä huviristeilyjen osallistujille. Venäläiset sanoivat keskusteluissa, että viisumihelpotusten tulisi tapahtua vastavuoroisesti.

Mitään konkreettisia suunnitelmia he eivät kuitenkaan esittäneet venäläisten risteilyalusten mahdollisista poikkeamisista Suomen satamiin. Mitään uusia kansainvälisiä viisumijärjestelyjä Suomi ei voi neuvotella Venäjän kanssa, Niemelä totesi.

Viisumikysymyksissä toimivalta kuuluu Euroopan yhteisölle. Niemelä totesi, että Suomi tutkii Venäjän konkreettiset ehdotukset ja vastaa niihin aikanaan. Viisumivapaudesta ei kuitenkaan tässä yhteydessä enää keskustella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot