Mainos
Mainos

Venäjä lykkää puutullien korotusta, Brunila ei vielä hurraa

Venäjän pääministeri Vladimir Putin kertoo, että Venäjän puutullien korotus ei astu voimaan vuodenvaihteessa. Korotuksia lykätään 9-11 kuukaudella. Putin on neuvotellut tänään Moskovassa vierailevan pääministeri Matti Vanhasen kanssa.

Vientitullien korotus on uhannut katkaista kokonaan puun tuonnin Suomeen itärajan takaa.

Nyt lykätyn korotuksen oli määrä nostaa tulli 15 eurosta peräti 50 euroon kuutiolta. Maksujen korotus olisi käytännössä katkaissut puun tuonnin Venäjältä suomalaisille paperi- ja sellutehtaille.

Putin perusteli päätöstä muun muassa tullien aiheuttamilla työllisyysvaikutuksilla.

Venäjän päätös piristi heti metsäyhtiöiden osakekauppaa Helsingin pörssissä.

Metsäteollisuuden Brunila: Ongelma jäi

- Tämä on myönteinen signaali Venäjältä, mutta ei poista ongelmaa. Puutullit ovat jo olemassa ja edelleen on uhkana se, että vajaan vuoden päästä tulli nousee 50 euroon. Olemme saaneet vain lisäaikaa sopeutua, Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Anne Brunila sanoo MTV:n uutisille.

Pellervon taloudellisessa tutkimuslaitoksessa puolestaan arvioidaan, että tullien lykkäämisellä ei välttämättä ole suuria vaikutuksia suomalaisen metsäteollisuuden toimintaan

Metsäekonomisti Tapio Tilli muistuttaa, että teollisuus on hankkinut tuontipuuta varastonsa jokseenkin täyteen. Hinnat ovat myös nousseet, joten teollisuudella ei ole ensi vuonna välttämättä suuria hankintatarpeita tai -halujakaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme