Mainos
Mainos

Venäjä myöntää ilmatilaloukkauksen

Venäjä on myöntänyt viime tapaninpäivänä sattuneen ilmatilaloukkauksen. Venäläinen kuljetuskone kävi tuolloin Suomen ilmatilassa Porvoon edustalla.

Tupolev-kone lensi korkeintaan kolme minuuttia enimmillään puolen kilometrin syvyydessä Suomen ilmatilassa. Venäjän mukaan kyseessä oli vahinko. Heti ilmatilaloukkauksen jälkeen Venäjä kiisti tapauksen.

- Ilmatilaloukkauksen myöntäminen meni normaalin kaavan mukaan. Tämän verran näissä prosesseissa yleensä kestää, kun ensin Suomi pyytää selvityksen, ja Venäjä sen sitten antaa, viestintäjohtaja Jyrki Iivonen puolustusministeriöstä kertoo.

Iivonen ei pidä tapaninpäivän loukkausta vakavana ja sanoo tilanteen olevan nyt loppuun käsitelty. Venäläiskoneet ovat lentäneet Suomen puolelle samassa kohtaa aiemminkin.

- Tilanne johtuu varmaan siitä, että kansainvälinen ilmatila on niin kapea sillä kohtaa. Venäjä, Viro ja Suomi ovat viime aikoina keskustelleet siitä, miten vastaavilta tapahtumilta vältyttäisiin.

Tupolev 154 -lentokone lensi Suomen ilmatilaan viime joulukuun 26. päivä kello yhdeltätoista aamupäivällä. Ilmavoimien hävittäjälentäjä kävi tunnistamassa venäläiskoneen.

- Koneen miehistö suuntasi pois alkuperäiseltä kurssiltaan ja otti suunnan kohti Suomea Tallinnan lennonjohdon käskystä, kertoi Venäjän ilmavoimien eversti uutistoimisto Itar-Tassille tapauksen jälkeen.

Venäläiskoneet ovat loukanneet Suomen ilmatilaa useasti 2000-luvulla. Viime vuonna myös ruotsalaiskone lensi luvatta Suomen alueelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme