Mainos
Mainos

Venäjä tekee tarkastuksen Suomeen

Venäjä tekee tarkastuksen Pohjois-Suomen sotilasläänin alueelle.

Nelihenkinen tarkastusryhmä saapui eilen Suomeen ja tekee tarkastusta perjantaihin saakka. Ryhmän johtajana toimii everstiluutnantti Yuri Proskov. Suomalaisen nelihenkisen yhteysupseeriryhmän johtajana toimii eversti Petri Kosonen.

Pääesikunnan mukaan kyse on Wienin asiakirjan 2011 mukaisesta luottamusta ja turvallisuutta lisäävästä tarkastuksesta. Tarkastuksen tavoitteena on todentaa, ettei määritellyllä alueella ole meneillään sellaisia sotilaallisia toimintoja, joista olisi pitänyt Wienin asiakirjan mukaisesti ennalta ilmoittaa. 

Pääesikunta kertoo, että tarkastustoiminta on osa normaalia asevalvontatoimintaa. Vastaavia tarkastuksia tehdään Suomeen muutaman kerran vuodessa, ja Suomi tekee tarkastuksia muihin osanottajavaltioihin.

Arviointikäynti Karjalan Lennostoon

Ranska ja Slovenia tekevät Wienin asiakirjan 2011 mukaisen luottamusta ja turvallisuutta lisäävän arviointikäynnin Karjalan lennostoon tänään.

Pääesikunta kertoo, että käynnin tarkoituksena on todentaa, että Suomen Wienin asiakirjaan 2011 perustuvassa vuotuisessa sotilaallisessa tiedonvaihtoilmoituksessa raportoimat tiedot Lapin Lennoston osalta täsmäävät arviointiryhmälle esitettävien tietojen kanssa.

Kolmehenkistä arviointiryhmää johtaa ranskalainen everstiluutnantti. Arviointikäyntiä isännöi Karjalan lennoston komentaja eversti Ossi Sivén.

 Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme