Mainos
Mainos

Venäjä teki uuden ehdotuksen konttikuljetuksista

Venäjän tullilaitos on laatinut uuden asetusluonnoksen konttien kuljettamisesta. Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) on saanut asiasta kirjeen venäläiseltä virkaveljeltään Igor Levitiniltä.

Venäjän tullilaitos valmisteli keväällä asetusta, jonka mukaan Venäjälle vietävät yli 20-jalkaiset kontit siirrettäisiin kuljetettaviksi joko meritse tai rautateitse. Suomen mielestä kyseistä ehdotusta ei olisi mahdollista toteuttaa lyhyellä aikavälillä. Lisäksi se olisi Suomen mukaan kansainvälisten kaupankäynnin periaatteiden vastaista.

Nyt laaditun uuden luonnoksen mukaan konttikuljetukset jaettaisiin kiintiöihin, ja asetus huomioisi edellistä luonnosta joustavammin kaikki kuljetusmuodot, myös maantiekuljetukset. Viime vuonna Suomen kautta kuljetettiin Venäjälle liki 200 000 konttia, joista vain 7 000 rautateitse.

Suomen liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt lisätietoja luonnoksen sisällöstä Venäjän liikenneministeriöltä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot