Mainos
Mainos

Venäjä-tutkijalle hyllytys UM:ssä

Ulkoministeriö hyllyttänee MTV:n uutisten tietojen mukaan valtiotieteiden tohtori Ilmari Suosiluodon erikoistutkijan virasta ensi viikolla.

Ilmari Susiluoto

Susiluoto on Suomen arvostetuimpia Venäjän-tuntijoita. Häntä on ajoittain myös moitittu toimivan ulkopoliittisen linjamme vastaiseksi.
Ulkoministeriön Venäjän-yksikön erityistutkijaa uhkaava siirto vähemmän tärkeisiin tehtäviin johtuu muun muassa hänen viime vuonna julkaisemastaan venäläistä huumoria käsittelevästä kirjasta. Susiluoto on kirjoittanut myös kirjan Karjalasta.
Susiluodolla on ollut arvostettu tutkija ulkoministeriössä. Jo presidentti Mauno Koivisto hyödynsi hänen tutkimuksiaan. Erityisen keskeiseen asemaan hän nousi presidentti Martti Ahtisaaren kaudella; Susiluoto laati Venäjän tilannetta arvioivia raportteja Ahtisaarelle lähes viikottain.
Susiluoto on tutkija, joka ei rajoitu vain presidentti Vladimir Putinia lähellä oleviin lähteisiin, vaan käyttää myös oppositiota suosivaa materiaalia.
Sen pelätään vaurioittavan Suomen suhteita Putinin hallitukseen.
MTV ei tavoittanut itse Susiluotoa, mutta MTV:n tietojen mukaan hän sai hyllytysvaroituksen alivaltiosihteeri Pertti Torstilalta, joka taas sai toimeksiannon ulkoministeri Erkki Tuomiojalta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme