Mainos
Mainos

Venäjä vastasi noottiin suomalaistutkijan pidätyksestä

Suomi on saanut Venäjältä vastauksen selvityspyyntöön suomalaisen ympäristötutkijan pidätyksestä.

Ulkoministeriön mukaan toissa päivänä saapuneessa lyhyessä vastauksessa todetaan, että tutkija oli rikkonut Venäjän lakia ja liikkunut näytteenottomatkallaan kielletyllä alueella.

– Siinä toivottiin, että kyseinen välikohtaus ei monimutkaista meidän suhteita tai vaikuta kielteisesti Itämeren tilan selvittämiseen, sanoo itäosaston osastopäällikkö Nina Vaskunlahti ulkoministeriöstä.

Suomen ympäristökeskuksen tutkija Seppo Knuuttila pidätettiin huhtikuussa, kun hän oli ottamassa vesinäytteitä kohutun Fosforit-lannoitetehtaan läheisyydessä. Alueelta on aiemmin paljastunut Suomenlahtea rehevöittävä fosforivuoto.

Knuuttila pääsi Suomeen toista vuorokautta kestäneiden viranomaisselvitysten jälkeen. Myös Venäjän turvallisuuspalvelu FSB kuulusteli häntä useita tunteja.

Vaskunlahden mukaan pidätyksen tapaan ei otettu vastauksessa kantaa. Ministeriö harkitsee vielä, onko asiassa tarvetta lisätoimiin.

Venäjän vastauksesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme