Mainos
Mainos

Venäjäasiantuntija Makarovin Nato-puheista: Klassinen esimerkki typerästä politiikasta

Venäjäasiantuntija tyrmää Venäjän asevoimien päällikön Nikolai Makarovin Nato-kommentit.

MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleen dosentti Arto Luukkasen mukaan Makarovin paheksunta Suomen osallistumisesta Naton sotaharjoituksiin on paluu vanhaan politiikkaan.

— Näyttää siltä, että tässä niitetään satoa kahdentoista ja puolen vuoden ajasta, jolloin Suomi sai itse määritellä oman turvallisuuspolitiikkansa sisällön. Tämä on sinänsä surkuteltava tilanne, että naapurin kenraali tulee vanhanajan tyyliin komentamaan meitä ajattelemaan oikein. Tämä on takaisku myös niille, jotka ovat ajatelleet, että Venäjän ulkopolitiikka naapurimaihinsa olisi järjellistä ja keskustelevaa.

Luukkaisen mielestä politiikka on epäonnistunutta, sillä saneleva politiikka on nostattanut heti vastareaktion suomalaisissa.

— Tämä on klassinen esimerkki typerästä politiikasta.

Luukkanen pitää todennäköisenä, että Makarovin viesti ei ollut vain hänen oma näkemyksensä.

— Se, että presidentti Vladimir Putinin luottomies sanoo tällaista, se on tietenkin koe siitä, miten Suomi tähän suhtautuu. Hän ei voi sanoa tällaisia asioita, ellei hänellä olisi poliittista tukea takana. Tässä Suomi asetetaan tilanteeseen, että sen on otettava asiaan kantaa.

Asevoimien päällikkö Nikolai Makarov sanoi tiistaina, että Suomen osallistuminen Naton sotaharjoituksiin voisi aiheuttaa sotilaallisen vaaran Venäjän turvallisuudelle. Hän paheksui myös sotaharjoituksia Itä-Suomessa.

(MTV3)

Katso dosentti Arto Luukkasen haastattelu: (Huomenta Suomi 7.6.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot