Mainos
Mainos

Venäjällä mediakohu huostaanotosta Turussa

Venäjällä on noussut kohu Turussa tapahtuneesta suomalais-venäläisen pikkupojan huostaanotosta. Mediassa on esitetty huhuja, joiden mukaan Suomen viranomaiset päättivät huostaanotosta pojan venäläisten juurien vuoksi. Tänään asiaa ratkomaan Suomeen saapui myös Venäjän lapsiasiavaltuutettu Pavel Astahov.

- Meidän täytyy pysyä rauhallisina ja muistaa, että tässä on kyse elävästä ihmisestä. Lapsesta, joka tarvitsee sekä isää että äitiä ja hyvän tulevaisuuden.

Suomen lapsiasiavaltuutettu Maria-Kaisa Aula puolestaan sai selittää venäläismedialle, miksi Suomessa ei käsitellä asiaa julkisesti.

- Suomessa huostaanottokynnys on aika korkealla. Ei meillä heppoisin perustein ryhdytä huostaanottamaan jo ihan siitä syystä, että se on kallista.

Venäjällä Turun-tapaus on ehditty yhdistää myös viime vuonna kohuttuun Anton-pojan tapaukseen, jota puitiin jopa pääministeritasolla. Suomen Moskovan suurlähetystön mukaan tällaiset tilanteet ovat omiaan tahraamaan Suomi-kuvaa Venäjällä.

- Suomen ja Venäjän suhteet ovat erittäin hyvät, mutta kyllä tällaiset tapaukset ja niiden laaja käsittely mediassa ainakin varjon näiden ylle joksikin aikaa luovat, kertoo lehdistöneuvos Vesa Kekäle.

Venäjän lapsiasiavaltuutettu jatkaa huomenna Turkuun keskustelemaan asiasta Turun sosiaalitoimen kanssa.

Katso Aino Huilajan juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme