Mainos
Mainos

Venäjälle ei asiaa ilman matkavakuutusta

Heinäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien Suomesta ja muista Schengen-maista Venäjälle matkustavilla on täytynyt olla voimassa hyväksyttävä matkavakuutus. Suomi on vaatinut matkavakuutuksen Suomeen tuleville jo toukokuun alusta alkaen.

Uusi käytäntö ei ainakaan tänään ole aiheuttanut hämminkiä Vaalimaan raja-asemalla. Venäjälle matkanneet olivat osanneet hoitaa matkavakuutukset ja viisumit kuntoon, eikä yllätyksiä tai viivästyksiä ilmennyt. Uuden käytännön myötä viisumia haettaessa hakijan on osoitettava vakuutuksensa olemassaolo. Lisäksi viisumia varten täytetään erillinen vakuutusselvitys. Matkatoimistot vaativat viisumihakemukseen liitteeksi kopion vakuutuskirjasta.

Suomen Vakuutusyhtiöiden keskusliitosta kerrotaan, että kertavakuutusten lisäksi myös suomalaisten vakuuttajien vuosivakuutukset kelpaavat. Osastopäällikkö Pirjo Larm Tapiola-yhtiöistä sanoo, että konsulaatti on hyväksynyt kopion vuosivakuutuksen muovikortista, joten erillistä todistusta ei ainakaan toistaiseksi ole tarvittu. Jos viisumin hakee itse konsulaatista, alkuperäiset asiakirjat on hyvä olla mukana.

Korvaukset entiseen tapaan

Venäjä on ilmoittanut hyväksyvänsä vain tiettyjen vakuutusyhtiöiden vakuutukset harkintansa mukaan. Edellytyksenä on yhteistyösopimus venäläisen vakuutusyhtiön kanssa. Tällä hetkellä Venäjän viisumia varten kelpaavat Tapiolan, Sammon, Fennian, Pohjola-ryhmään kuuluvan Eurooppalaisen sekä Ingosstrakhin vakuutukset.

Lisäksi kaksi muuta suomalaista vakuutusyhtiötä käy parhaillaan neuvotteluja jälleenvakuutussopimuksesta venäläisen yhtiön kanssa. Korvaukset hoidetaan entiseen tapaan suomalaisen vakuutusyhtiön kautta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme