Mainos
Mainos

Venäjältä paluumuuttavien määrä laskenut

Vuosi sitten ulkomaalaislakiin kirjattiin pykälä, jonka mukaan Venäjältä Suomeen muuttavilta vaaditaan kohtalainen suomen kielen taito.

Vuoden vanha ulkomaalaislain muutos on purrut, sillä paluumuuttajien määrä on selvässä laskussa. Osin kielikynnyksestä johtuen jopa kolmannes kutsutuista jää tulematta Ulkomaalaisviraston Venäjällä järjestämiin haastatteluihin.

Tiukentuneista paluumuuttoehdoista johtuen määrä jää tänä vuonna alle tuhannen.

Jopa kolmannes Venäjällä haastatteluihin kutsutuista jää tulematta paikalle.

- Minusta kuitenkaan ei saa sanoa, että se on oikein, koska ihmiset eivät ole syyllisiä. Heillä ei ollut mahdollisuutta puhua suomea riittävästi kotona ja koulussakin, sanoo Nelli Ukkonen. Hän muutti heti puolisoineen Petroskoista Mikkeliin, kun presidentti Mauno Koivisto avasi ovet Suomeen.

- Heidän jälkeläisillään asuu tuska, koska se on kuitenkin vieras maa, Ukkonen jatkaa.

Venäjällä ja Virossa paluumuuttajien jonossa on vielä parikymmentätuhatta ihmistä.

Nykyvauhdilla jono purkautuu 20 vuodessa. Valtioneuvoston päätöksellä maamme on varautunut ottamaan vastaan Venäjältä noin 1 500 paluumuuttajaa vuodessa.

Työministeriön mukaan Venäjältä muuttaneiden työttömyysaste on 37 prosenttia eli peräti 10 prosenttia enemmän kuin muiden maahanmuuttajien.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 13.11.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot